Heilige strijd

Het is al weer lang geleden dat onze Protestantse Kerk in Nederland zich bezighield met vragen van oorlog en geweld. Bij de oprichting van de PKN verdwenen de hervormde en gereformeerde organen die zich met deze vragen bezighielden en de synode adviseerden.

Op verzoek van het moderamen van de synode schreef Beatrice de Graaf Heilige strijd, het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad. Dit is een uitbreiding van een eerdere lezing voor de synode. De vereniging Kerk en heilige strijdVrede publiceerde een reactie op het boek. De kritiek richt zich zowel op de PKN die deze werkwijze koos als op de inhoud van het boek.
We bespreken het boek en de kritiek van Kerk en Vrede. Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar. De reactie van Kerk en Vrede is bij mij te verkrijgen à 1 euro. Voor wie niet alles kan of wil lezen zijn samenvattingen van boek en/of reactie Bé Jager aan te vragen.


Wanneer: dinsdag 12 maart en dinsdag 2 april
Tijd: 20.00-21.30 uur
Waar: Nieuw Salem
Initiatief/info: Bé Jager (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0343-515948)