Parenting children course

De Parenting Children Course is een opvoedcursus voor ouders. Ontmoeting, herkenning en inspiratie staan centraal. Het is een leuke en laagdrempelige manier om in een ontspannen sfeer met andere ouders ervaringen uit te wisselen en je te bezinnen op de opvoeding. Loop je rond met vragen over opvoeding? Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling? Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding? Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen? Dan is de Parenting Children Course echt iets voor jou. De doelgroep is gezinnen met kinderen van 0-10 jaar. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

De Parenting Children Course gaat uit van Alpha Nederland. De cursus is ontwikkeld in Engeland door Nicky en Sila Lee.parenting children course

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten met de volgende onderwerpen:

• Basis, bouwen aan veiligheid
• Behoeften, ontdekken van genegenheid
• Grenzen, ontwikkelen van vrijheid
• Relaties, leren van sociale vaardigheid
• Ruimte, groeien naar zelfstandigheid

De avond begint met een gezellige aangeklede kop koffie/thee. Daarna is er een inleiding over het onderwerp van die avond. Dan gaan we in kleinere groepen uiteen om met elkaar door te praten. Geen vraag is te gek om te stellen. We willen de cursus in het eerste kwartaal van 2020 starten, mits er genoeg deelnemers zijn. Plaats en tijd willen we dan ook afstemmen met de deelnemers.

Informatie: Bart van Dijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-30551681) en Annelies van Dijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-53627282)