Spirituele reisjes

 Spirituele reisjes zijn dagtochten naar bijzondere steden, plaatsen en musea, die een doorkijkje geven in onze kerkelijke en diaconale historie, in de symboliek achter kerkelijke gebeurtenissen, of het zijn wandelingen met een meditatief karakter.

Op 15 juni 2019 is Roermond aan de beurt: Vier kerken één verhaal – uit het Hertogdom Gelre.

Ongeveer 600 jaar geleden was het hertogdom Gelre een van de belangrijkste landen van Europa. Arnhem, Nijmegen, Roermond en Zutphen waren de hoofdsteden. In Roermond bezoeken we de o.a. de Munsterkerk en het Cuypershuis. Pierre Cuypers is de eerste Nederlandse architect van internationale betekenis in de moderne tijd.

Op 23 maart 2019 bezochten we Dordrecht: De invloed van de Dordtse Synode op Nederland.

Alweer 400 jaar geleden vond de Synode van Dordrecht plaats (1618-1619), een kerkvergadering waarvan de uitkomst zeer bepalend voor Nederland is geweest.

We lunchen samen en proberen professionele rondleidingen te regelen. Wij reizen met het Openbaar Vervoer of met auto’s.

Wanneer: zaterdag 23 maart 2019, Roermond

                   zaterdag 15 juni 2019, Dordrecht

Info:   Kerknieuws, nieuwsbrieven, websites van de wijken

Contact: Ida van Duuren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Mieke Weeda (h.h.w.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Dick Vlot (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Opgave:        Ja. Dat kan nu al bij de contactpersonen!

Synode van Dordrecht