Op de Utrechtse Heuvelrug – Zin in Film

 De kerken/gemeenten die meedoen in het regionale overleg Vorming&Toerusting organiseren in 2019 in de Veertigdagentijd de tweede editie van het filmfestival Zin in Film op de Utrechtse Heuvelrug.

 Film: Een nieuwe morgen (documentaire, HUMAN 2018)

Vrijdag 22 maart 2019

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: ’t Hoge Licht

Kosten: 5 euro, t/m 18 jaar gratis incl. koffie/thee en drankje na afloop.

Rust en regelmaat bepalen het bestaan van de bewoners van het verzorgingshuis ‘Tuindorp Oost’ in Utrecht. Maar als door bezuinigingen steeds meer kamers leeg komen te staan, verzint men in Utrecht een list. Met het idee wat meer leven in de brouwerij te brengen, kunnen 41 jonge woningzoekenden in de ouderenflats trekken. Versmelten de werelden van jong en oud of botsen ze? Erik de Jong (Spinvis) componeerde speciaal voor deze documentaire de muziek op basis van teksten van de jongeren.

Deze film is onderdeel van Zin in Film: films over zingeving in de veertigdagentijd in kerken op de Utrechtse Heuvelrug. Andere edities: ‘Still Live’ (op 8 maart in Maarn) ‘A Fault in the Stars' (op 15 maart in de Michaëlkerk, Leersum), ‘Maria Magdalena’ (op 29 maart in Doorn), ‘The Insult’ (op 5 april in de Johanneskerk, Leersum) en ‘True Cost’ (op 12 april in de Arik, Amerongen) Alle films beginnen om 19:30 uur en hebben een entreeprijs van 5 euro. Meer informatie t.z.t. in de flyer en op de posters in de kerk.

Naast genoemde films in de regio, wordt in onze PGD nog een tweetal films vertoond. De films worden ingeleid door ds. Aleida de Hoog en ds. Henk Reinders. De avonden zijn in ´t Hoge Licht en de kosten zijn 5 euro inclusief koffie/thee/drankje en hapje.

Let op aanvangstijd is 19.30 uur, vanaf 19.15 uur is de zaal open.