×

Fout

The CEGCore2 library could not be found.

ZIN IN FILM

Evenals vorig jaar willen we twee films bekijken en mogelijkheid tot gesprek bieden.
Data: 16 oktober en 20 november
Tijd: Vanaf 19.15 uur is er koffie/thee. Om 19.30 uur gaan we van start.
Locatie: ’t Hoge Licht.
Kosten: € 5 (inclusief hapje en drankje na afloop)
Opgave van tevoren is niet nodig, wél dient u bij de deur uw naam, adres en telefoonnummer op te schrijven. De kerkzaal is ruim genoeg.

film

Op vrijdagavond 16 oktober is dat de film “Agent of Grace” (2000). Het is verrassend genoeg de enige speelfilm die over het leven Dietrich Bonhoeffer is gemaakt. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat hij – op 9 april 1945 – geëxecuteerd werd in het concentratiekamp Flossenburg. Als predikant nam hij het op tegen het naziregime en besloot niet weg te kijken of stil te blijven toen de kerk voor het grootste deel achter Hitler ging staan. Bonhoeffer inspireert tot op de dag van vandaag met zijn ‘verzet en overgave’.

 Op vrijdagavond 20 november kijken we naar “La grande bellezza” (2013). Aan het begin dit psychodrama krijgt een Japanse toerist in Rome een hartaanval. Is hij bezweken aan de schoonheid van de Eeuwige Stad? Maar net als in die andere grote film over Rome - Fellini's La dolce vita (1960) - gaat er achter die grote schoonheid en dat zoete leven een existentiële leegte schuil. Gambardella (prachtig gespeeld door Servillo) heeft die leegte altijd ontkend, maar na zijn 65ste verjaardag wordt hij er ineens hard mee geconfronteerd. En gaat hij op zoek naar zin en inhoud achter al die prachtige, Romeinse façades. Wat is goed leven?

film 2

 

De leiding van de avonden is in handen van ds. Henk Reinders