Vorming en ontmoeting

V & O

v en o

Verdieping & ontmoeting

 Cursusaanbod  

WOORD VOORAF

In de afgelopen maanden is er ongelooflijk veel gebeurd in de samenleving. En nog is er veel onzeker en veranderen dingen per week en soms zelfs per dag. Door een onooglijk klein virus dat onze hele wereld op zijn kop zet. En ons voor enorme uitdagingen stelt als het gaat om hoe we samenleven. Dat geldt voor school, werk, ontspanning, sport en cultuur en ook voor geloof en kerk-zijn. Er zijn veel vragen. En nog niet veel antwoorden. Het is zoeken naar zin en samenhang. Dat kunnen we alleen doen, maar in de kerk blijven we geloven in samen zoeken, ook al is dat soms digitaal en op anderhalve meter van elkaar.

Daarom bieden we juist ook nu, net zoals elk jaar, een programma van gespreksgroepen en activiteiten die uitnodigen om samen hardop te denken, tastend te praten, ervaringen te delen. Om elkaar te ondersteunen, om vol te houden, om zorgen te delen, maar vooral ook om elkaar te bemoedigen en hoop aan te wakkeren voor hier en nu en voor tijd die komt.

Misschien is dit juist wel een tijd waarin we elkaar harder nodig hebben dan ooit. Samen stil zijn en stil te staan bij alles wat er gebeurt en wat het in hemelsnaam betekent. En om samen verder te gaan, stap voor stap het onbekende tegemoet in vertrouwen dat de Geest helpt om nieuwe wegen te vinden.

Laten we de lijnen naar elkaar kort houden en samen verbinding zoeken met God die zich door Jezus met ons verbond in liefde.

Het team van pastores 

 

KERK IN CORONATIJD

Het Coronavirus beheerst het nieuws. En dat wereldwijd. En dat niet voor even. Het heeft gevolgen die we bij lange na niet overzien. Het stelt ons voor vele vragen. Ook als het over de kerk gaat. Want, hoe gaan we verder in de kerk. Waar is God in deze pandemie. Heeft de Bijbel hierover iets te zeggen. Wat zijn de gevolgen voor het beleven van de gemeenschap in en buiten de kerkdienst, op onze omgang met elkaar. Hoe beleven we de liturgie, de on-line-diensten. En ook, als er een vaccin komt en we mogen in de toekomst weer volop bij elkaar komen… Gaat alles dan weer als vanouds of komt er ‘een nieuw normaal’ in de kerk. Wat verwachten we, wat hopen we?
Graag zouden we als predikanten samen met u hierover van gedachten wisselen. We stellen ons een pittige kring voor op drie data (12 oktober, 26 oktober en 16 november) Op elk van deze drie data zijn er ook weer drie momenten op de dag waar u uit kunt kiezen 10.00 uur, 15.00 uur en 20.00 uur. Ieder van ons heeft op een dergelijke dag een eigen groep. Het is met het oog op de voorbereiding en indeling belangrijk dat u zich opgeeft en daarbij meteen aangeeft op welke tijd u wilt komen. Dat kan op het e-mailadres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag vóór 10 oktober!

Bij wie van ons u in de groep komt en wie er nog meer in de groep zitten, wordt een verrassing. Nog een laatste opmerking, het is fijn als u alle drie de keren deelneemt. Wij zien ernaar uit om met elkaar over dit onderwerp na te denken en elkaar te bevragen.

Data: 12 oktober, 26 oktober en 19 november
Tijd: 10.00 – 12.00 uur; 15.00 – 17.00 uur; 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Nieuw Salem
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.