Vorming en ontmoeting

V & O

v en o

Verdieping & ontmoeting

 Cursusaanbod  

WOORD VOORAF

In de afgelopen maanden is er ongelooflijk veel gebeurd in de samenleving. En nog is er veel onzeker en veranderen dingen per week en soms zelfs per dag. Door een onooglijk klein virus dat onze hele wereld op zijn kop zet. En ons voor enorme uitdagingen stelt als het gaat om hoe we samenleven. Dat geldt voor school, werk, ontspanning, sport en cultuur en ook voor geloof en kerk-zijn. Er zijn veel vragen. En nog niet veel antwoorden. Het is zoeken naar zin en samenhang. Dat kunnen we alleen doen, maar in de kerk blijven we geloven in samen zoeken, ook al is dat soms digitaal en op anderhalve meter van elkaar.

Daarom bieden we juist ook nu, net zoals elk jaar, een programma van gespreksgroepen en activiteiten die uitnodigen om samen hardop te denken, tastend te praten, ervaringen te delen. Om elkaar te ondersteunen, om vol te houden, om zorgen te delen, maar vooral ook om elkaar te bemoedigen en hoop aan te wakkeren voor hier en nu en voor tijd die komt.

Misschien is dit juist wel een tijd waarin we elkaar harder nodig hebben dan ooit. Samen stil zijn en stil te staan bij alles wat er gebeurt en wat het in hemelsnaam betekent. En om samen verder te gaan, stap voor stap het onbekende tegemoet in vertrouwen dat de Geest helpt om nieuwe wegen te vinden.

Laten we de lijnen naar elkaar kort houden en samen verbinding zoeken met God die zich door Jezus met ons verbond in liefde.

Het team van pastores 

 

BIJBELGESPREKSKRING ONBEZORGD LEVEN

onbezorgdNog voor de coronacrisis schreef ds. Niek Tramper dat bezorgdheid en angst wijdverbreide emoties zijn in de samenleving. Mensen maken zich zorgen over het verlies van veiligheid, van een betrouwbaar klimaat, van integere berichtgeving en vandaag meer dan ooit verlies van gezondheid en regie. Hoe kunnen we Jezus’ woorden dan serieus nemen als Hij zegt: “Wees niet bezorgd en wees niet bang?”. In zijn nieuwe bijbelstudies over de Bergrede neemt Niek Tramper ons mee naar de tegendraadse woorden van Jezus: ‘Gelukkig wie met lege handen staan’.

Deze bijbelgesprekskring is in de avond, ongeveer één keer per 3 weken, voor mensen die overdag verhinderd zijn vanwege werk, zorg of andere redenen. We gaan aan de slag met de Bergrede over het ‘goede leven’. Leidraad is het boek van Niek Tramper dat bij mij verkrijgbaar is en per avond gemiddeld tien bladzijden leeswerk ter voorbereiding vraagt. Tot en met de Kerst staan er nu vier avonden gepland: woensdagavond 7 oktober; woensdagavond 28 oktober; maandagavond 16 november; dinsdagavond 8 december. Vanaf 19.45 uur inloop en om 20.00 uur start in ’t Hoge Licht.
Dit is een kring coronaproof op anderhalve meter afstand van elkaar. Het maximaal aantal deelnemers is ongeveer 12. Wél fijn dus als u, jij meedoet om er zoveel mogelijk bij te zijn.
Informatie en opgave bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0610730732 vóór dinsdag 6 oktober a.s.