×

Fout

The CEGCore2 library could not be found.

BONHOEFFER

bonheiuffer

Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer (4 februari 1906 – 9 april 1945), op 39-jarige leeftijd, door de Nazi’s werd geëxecuteerd.

In juli dit jaar hebben we met een aantal mensen teksten gelezen van Bonhoeffer over de kerk. In zijn ogen moest er anders over de kerk gedacht worden. Om te beginnen moeten we allerlei ideaalplaatjes loslaten. Hoe goed bedoeld ook, maar alle inspanningen om de ideale kerk te bereiken zijn tevergeefs. De kerk is en blijft altijd stukwerk, omdat de mensen die met elkaar de kerk vormen niet perfect zijn. Daarnaast moest de kerk volgens Bonhoeffer ophouden met zich belangrijk voelen aan de randen van het leven (geboorte, dood, maar ook huwelijk en andere bijzondere momenten). Het is niet verkeerd dat de kerk daarbij betrokken wordt, maar dat zijn vooral bijzaken. Bonhoeffer geloofde dat Christus zich midden in het leven ophield en daar moet de kerk ook zijn. Spannende gedachten die ons juist nu de kerk in zijn huidige vorm in een diepe crisis zit, kunnen helpen. Aan de hand van andere teksten van Bonhoeffer gaan we daarover met elkaar in gesprek.

Data: 19 oktober, 16 november, 7 december
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Nieuw Salem
Leiding: Gerrit van Dijk en Martin Walton
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0343-758523