×

Fout

The CEGCore2 library could not be found.

GELOOF IN ECONOMIE

Vorig jaar hebben we het boek De economie van goed en kwaad van Tomas Sedlacek besproken. Deze Tsjechische econoom laat daarin zien dat oude religieuze teksten en verhalen (waaronder de Bijbel) veel zeggen over economie en hoe deze vorm krijgt in de samenleving. Het leverde boeiende gesprekken op. Een terugkerend thema was: maar wat kunnen wij er vandaag mee? Op welke wijze kunnen we die Bijbelse verhalen die we in de kerk nog altijd hooghouden, handen en voeten geven in ons eigen handel en wandel en in onze samenleving waarin economie in veel opzichten leidend is.

oeconomie

De coronacrisis verhevigd de vragen over waar we goed aan doen, wat zinnig is als het gaat om onze gezondheid, ons samenleven en de economie. Er zijn inmiddels ook boekjes verschenen die op die vragen in gaan. Onder andere Wat is wijsheid? van Carlos de Bourbon de Parme en Paul van Geest. Aan de hand van deze en andere teksten gaan we in gesprek met elkaar over werk en rust, over ondernemen en zorg voor elkaar, over goed leven nu en voor komende generaties.

Data: 29 oktober, 19 november, 10 december
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Nieuw Salem
Leiding: Gerrit van Dijk
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0343-758523