Vorming en ontmoeting

V & O

v en o

Verdieping & ontmoeting

 Cursusaanbod  

WOORD VOORAF

In de afgelopen maanden is er ongelooflijk veel gebeurd in de samenleving. En nog is er veel onzeker en veranderen dingen per week en soms zelfs per dag. Door een onooglijk klein virus dat onze hele wereld op zijn kop zet. En ons voor enorme uitdagingen stelt als het gaat om hoe we samenleven. Dat geldt voor school, werk, ontspanning, sport en cultuur en ook voor geloof en kerk-zijn. Er zijn veel vragen. En nog niet veel antwoorden. Het is zoeken naar zin en samenhang. Dat kunnen we alleen doen, maar in de kerk blijven we geloven in samen zoeken, ook al is dat soms digitaal en op anderhalve meter van elkaar.

Daarom bieden we juist ook nu, net zoals elk jaar, een programma van gespreksgroepen en activiteiten die uitnodigen om samen hardop te denken, tastend te praten, ervaringen te delen. Om elkaar te ondersteunen, om vol te houden, om zorgen te delen, maar vooral ook om elkaar te bemoedigen en hoop aan te wakkeren voor hier en nu en voor tijd die komt.

Misschien is dit juist wel een tijd waarin we elkaar harder nodig hebben dan ooit. Samen stil zijn en stil te staan bij alles wat er gebeurt en wat het in hemelsnaam betekent. En om samen verder te gaan, stap voor stap het onbekende tegemoet in vertrouwen dat de Geest helpt om nieuwe wegen te vinden.

Laten we de lijnen naar elkaar kort houden en samen verbinding zoeken met God die zich door Jezus met ons verbond in liefde.

Het team van pastores 

 

TRAINING MINDFUL LEVEN

mindfullNa de herfstvakantie start er weer een training Mindful Leven. Na een succesvolle pilot afgelopen lente, gaan we weer verder, maar dan geheel volgens de RIVM richtlijnen met voldoende ruimte in het Hoge Licht.
Er zullen maximaal 7 deelnemers kunnen meedoen per training om het zo veilig en persoonlijk mogelijk te houden. In de training leer je om je aandacht te richten. Jesaja 55:3 ‘Neig je oor tot God, richt je aandacht op wie Hij is en wat Hij zegt en deed, dan kom je tot leven’. Je aandacht richten is een vaardigheid en daarom is er deze training die je hierbij kan helpen, om de eerste stappen te zetten met elkaar. Het doel is dat je aanwezig kunt zijn in dit leven, betrokken bent met heel je hart. Er is nog ruimte voor iemand om mee te doen.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.